بریتانیا روز دوشنبه، ۲۳ ژانویه (سوم بهمن)، افراد و نهادهای بیشتری را در حکومت جمهوری اسلامی ایران مورد تحریم قرار داد. «سرکوب وحشیانه مردم» در خیزش سراسری و اعدام علیرضا اکبری، شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی، دو دلیل اصلی تحریمهای جدید بریتانیا عنوان شده است.
پنج چهره نظامی و سرکوبگر و دو نهاد «بنیاد تعاون بسیج» و «نیروی مقاومت بسیج»، مشمول تحریمهای جدید بریتانیا شدهاند.
به گزارش رویترز، جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، گفت: «تحریمشدگان جدید، مقامهای قضاییاند که برای مقاصد سیاسی از اعدام استفاده میکنند. آنها اراذل و اوباشی را به خیابانها میفرستند تا معترضان را بزنند، و محور سرکوب بیرحمانه حکومت ایراناند.»
کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران، سالار آبنوش، فرمانده عملیات بسیج، و حسین نجات، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قرارگاه ثارالله، از چهرههای شاخصیاند که در فهرست تحریمهای مضاعف بریتانیا دیده میشوند.
بریتانیا همچنین بنیاد تعاون بسیج وابسته به سازمان بسیج، قاسم رضایی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران و احمد فاضلیان، معاون دادستان کل ایران، را نیز در فهرست تحریمهای خود قرار داده است.
دولت بریتانیا در حال حاضر سفیر خود را موقتا و برای مشورت، از تهران فراخوانده و اعلام کرده است که قرار دادن نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی نیز بهزودی بررسی خواهد کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وزیر امور خارجه بریتانیا همچنین گفت: «بریتانیا و متحدان ما، از طریق این تحریمها پیام روشنی ارسال کردهاند؛ هیچ مخفیگاهی برای بزرگترین سرکوبکنندگان حقوق بشر وجود نخواهد داشت.»
اتحادیه اروپا هم دوشنبه هفته گذشته به دلیل «استفاده بیرحمانه از سرکوبگری» در برابر معترضان، تحریمهای جدیدی علیه حکومت جمهوری اسلامی ایران وضع کرد.
وزارت خارجه بریتانیا میگوید از زمان کشته شدن مهسا امینی به دست سرکوبگران جمهوری اسلامی ایران، تاکنون ۵۰ تحریم جدید علیه این حکومت اعمال کرده است.
همزمان، اعضای پارلمان اروپا با تصویب لایحه تروریستی دانستن سپاه پاسدران انقلاب اسلامی، میکوشند سران کشورهای اروپایی را متقاعد کنند که اتحادیه اروپا رسما این نهاد سرکوبگر را «گروه تروریستی» بشناسد.
علیرضا اکبری از مقامهای ارشد پیشین وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران بود که تابعیت بریتانیایی هم داشت. او سال ۱۳۹۸ به اتهام «جاسوسی برای بریتانیا» بازداشت، و ۲۲ دی امسال اعدام شد.
فهرست جدید تحریمهای بریتانیا در روزی اعلام میشود که ریاست سوئدی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که وزیران کشورهای عضو این اتحادیه، در مورد بسته جدیدی از تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران به توافق رسیدهاند.
در نتیجه سرکوب خونین و خشونتبار اعتراضات مردمی در ایراندر چهار ماه گذشته، دستکم ۵۰۰ شهروند ایرانی، ازجمله دهها کودک، به دست نیروهای حکومتی و اغلب با تیراندازی مستقیم، جان باختهاند و بیش از ۵۰ هزار نفر از معترضان نیز بازداشت و روانه زندان شدهاند.
کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، که در فهرست تحریمهای جدید بریتانیا قرار گرفته است، آبان امسال شهروندان معترض ایرانی را به «مگسان» تشبیه کرده و آنان را «بازیچه دست دشمنان» دانسته بود.